30 June 2010

♥ Beskonacna Ljubav ! ♥

Volim te, a krijem to samo u srcu mom tamo je bezbedna tvoja ljubav koju cuvam kao malo kapi vode na dlanu da ne pobegne, da ne postane sve samo uspomena na tebe, koji kad se uvijek prisetim tebe vratu me u san vjecne i beskonacno trajne Ljubavi !  <3
xo xo ✿ pink princess ✿

12 June 2010

Зар не помисли дека те сакам?

Животот сакаше да се сретнеме ТИ и ЈАС. За тебе тоа беше обична случајност. Можеби и за мене. Во почетокот бевме двајца "странци" кои не знаеа каква ќе биде иднината.


Со првите твои погледи и зборови во мене се роди чудно но убаво чувство. Се уште не можев да си го објаснам, зошто ме вознемири, пријатно ме растрепери. Набрзо потоа ти се оддалечи од мене. И дури тогаш твоето заминување како да ги откри моите вистински чувства. Сватив дека те сакам. Но се плашев и сеуште се плашам дека сето тоа ти не би можел да го забележиш. Кога и да те видам-се растреперувам,кога и да ти се доближам-се вознемирувам. Не само затоа што бескрајно ТЕ САКАМ, туку не знам поради што, не можам да си го објаснам. Ако некогаш се вљубиш и ако таа љубов не ти биде возвратена, ќе сватиш каква е мојата болка. Можеби не знаеш да сакаш? Сепак не верувам дека е така. Секој ден за тебе е нов,секоја љубов за тебе е игра, секоја солза за тебе е безвредна. Иако си ми недостижен, верувам дека ќе дојде денот кога ќе ме засакаш. Барем онолку колку што те сакам јас... Силно и бескрајно! Зошто ли те сакам? И уште знам каков си?! 
А колку би била среќна да се промениш... но само сонувам... чувствувам и знам дека тоа нема да се случи НИКОГАШ !!!


xo xo ✿ pink princess ✿